Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tärkeää tietoa Korona-viruksen vaikutuksista

16.3.2020 - 31.12.2020

Tilannepäivitys 4.6.2020

Rajoitusten höllennyttyä 1.6.2020 lähtien, moni NA-ryhmä on taas alkanut järjestää perinteisiä NA-kokouksia. Osa ryhmistä järjestää myös edelleen etäkokouksia. Tietoja päivitetään kotisivuille sitä mukaa kun tilat alkavat avautua ja ryhmät ovat meille ilmoittaneet kokoontumisista. Tiedot päivittyvät joka päivä, joten varmista ajantasainen tilanne aina täältä kotisivuiltamme.

Koronavirustiedote
16.3.2020

Covid-19

Koronaviruspandemia koskettaa kaikkia ihmisiä ja yhteisöjä, kuten myös NA-toveriseuraa. Suosittelemme seuraamaan THL:n www.thl.fi ja muiden viranomaisten antamia ohjeita asiaan liittyen. Kannustamme ryhmiä keskustelemaan asiasta ja pohtimaan käytäntöjä suhteessa siihen.

Miten tilanne vaikuttaa NA:n toimintaan?

Nimettömien Narkomaanien pääasiallinen palvelu on NA-ryhmien viikoittain järjestettävät toipumiskokoukset, joissa addiktit kokoontuvat jakamaan toipumisensa toistensa kanssa. Suomen hallitus linjasi maanantaina 16.3.2020, että kaikki yli 10 henkilön julkiset kokoontumiset tulisi peruuttaa. Kaikkea muutakin fyysistä kokoontumista pyydetään välttämään. Hallitus ohjaa myös järjestöjen, kuten NA-ryhmien toimintaa näin:

”6. Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.”

Tämä koskee myös monia NA-kokouksia. Sen lisäksi monien NA-ryhmien vuokranantajat ovat sulkeneet ovensa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että monia fyysisiä NA-kokouksia ei tulla järjestämään epidemian aikana.

Osallistu etäkokoukseen ja kuuntele puhujaäänitteitä

 • – Monet NA-ryhmät järjestävät etäkokouksia fyysisten toipumiskokouksien sijaan. Suomen alueella järjestettävät etäkokoukset löydät täältä: https://www.nasuomi.org/alueet/internet/
 • – Jos oma kotiryhmäsi haluaa järjestää etäkokouksia, siihen tarpeeseen on olemassa monia alustoja, kuten Zoom, Skype, Discord tai BlueJeans.
 • – Lisäksi YouTubesta löydät paljon ulkomaalaisia puhujaäänityksiä.

Mitä muuta voin tehdä?

NA:lla on fyysisissä kokouksissa käymisen lisäksi paljon ehdotuksia, joiden toteuttaminen ei vaadi fyysistä läsnäoloa. Niitä ovat esimerkiksi:

 • – Älä käytä, tapahtuipa mitä tahansa
 • – Pyydä korkeampaa voimaasi pitämään sinut puhtaana tänään
 • – Soita toiselle toipuvalle addiktille
 • – Lue NA-kirjallisuutta
 • – Työskentele Nimettömien Narkomaanien kahtatoista askelta

Pyydä apua, älä jää yksin!

Mikäli olet tulokas tai et tunne ketään kunnolla NA:sta, voit pyytää apua:

 • – Soittamalla NA-infopuhelimeen 050 307 7597 joka päivä klo 18-20 ja lisäksi perjantaisin klo 12-14 välisenä aikana.
 • – Lähettämällä sähköpostia [email protected] tai yhteydenottolomakkeella, jota luetaan päivittäin. Kaikki yhteydenotot ovat täysin luottamuksellisia.

NA-RYHMILLE: Muistakaa ilmoittaa kokousmuutoksista ja online-kokouksista meille!

Päivitämme nasuomi.org kotisivuille uusimmat tiedot kokouksista, mutta olemme täysin sen tiedon varassa, joka lähetetään meille sähköpostilla [email protected] tai yhteydenottolomakkeella.

Addikteilla on epävirallisia kanavia sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa. Näihin kanaviin ilmoitetut tiedot EIVÄT päivity kotisivuille. Kaikki addiktit EIVÄT myöskään ole Facebookissa. Toivommekin lämpimästi kaikkia NA-ryhmiä toimittamaan tiedot kokousmuutoksista ja uusista kokouksista meille.

Jatkuvasti päivittyvä lista online-kokouksista löytyy: https://www.nasuomi.org/alueet/internet/

NA-RYHMILLE: Mahdollisuus varata ryhmänne käyttöön Zoom-kokoushuone

Katso täältä tiedote aiheesta: Etäkokouspalvelu ryhmille (PDF)

Kirjallisuuden noutaminen ei mahdollista, toimituksissa viiveitä

Kirjallisuus- ja materiaalitilausten nouto ei ole mahdollista tällä hetkellä. Käsittelemme tilauksia, mutta toimituksissa saattaa esiintyä viiveitä. Pyydämme kärsivällisyyttä.

Lisätietoja voit tiedustella

Suomen alueen palvelutoimikunta, Nimettömät Narkomaanit
rsc-finland (at) nasuomi.org

Tiedot

Alkaa:
16.3.2020
Loppuu:
31.12.2020
Tapahtumaluokka: